När Max kom till världen

 

Måndagen den 21 juli blev jag inlagd på BB i Malmö för observation de såg att jag hade för lite fostervatten och jag hade lätt havandeskapsförgiftning. 
På onsdagen bestämdes det att de skulle sätta igång mig på torsdagen. 
Åkte ner till förlossningen kl.13.30 på torsdagseftermiddagen och fick en tablett som skulle få livmodertappen att mogna(jag var redan öppen 2 cm)sen skulle jag ligga med CTG i en timme,då började jag få lite kraftigare sammandragningar.
Efter kl.20.00 skulle de kolla hur mycket jag öppnats,bara en cm så besviken jag var för värkarna var regelbundna men det var bara sk. pinvärkar:( så jag fick sitta i duschen för att lindra dem lite sen ”sprang” jag omkring i korridoren för att värkarna inte skulle vara så starka,det hjälpte lite.
De ville att jag skulle vila så jag gick in och la mig för att sova hela tiden hade jag värkar och jag sov oroligt i en timme och hela natten sen hade jag värkar dock inte så starka men de kändes. 

På fredagen bestämdes det att de skulle sätta dropp på mig jag hade inte öppnats mer under natten så jag blev väldigt olycklig att inte föda.
Droppet sattes inte förän 1½ timme efter jag vaknat för jag hade för högt blodtryck så de ville inte chansa.
Kl.10.30 satte de igång droppet och en timme senare låg jag i värkar vilket gjorde extremt ont så jag ville ha bedövning.
De ringde narkosläkaren och hon kom efter en halvtimme då var klockan ca 14.00-14.15 men den slog aldrig till för medan jag väntade på bedövningen öppnades jag till 9 cm.
Det tog 45 sekunder för lille Max att komma till världen,han hade väldigt bråttom ut :mrgreen: .
Nästan ingen i rummet hann med så medan barnmorskan skulle få på sig handskar fick sambon hålla tillbaka Max.
Klockan 14.44 den 25 juli kom min och min sambos son Maximilian till världen.
Han vägde 2855 gram och var 48 cm lång.
Efter förlossningen tog de blodtrycket och de föll sakta men säkert,så det var antagligen bara av nervösitet det steg. 
Att föda barn var det bästa jag har gjort i hela mitt liv men no way att jag tänker föda utan bedövning nästa gång,denna gången räcker. 
Jag hade tur som hade min mamma och min sambo där och jag är väldigt tacksam för det.Utan dem hade jag inte orkat gå igenom denna förlossningen. 
Tack mamma och K.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.