Izabellas ankomst

 

Den 3 november envisades jag om att det var jag som skulle lämna barnen.
Max hade höstlov och gick på fritids enbart.
Klockan nio gick vi till dagis och fritids,sa hej då till Xander och vi promenerade mot fritids Max och jag.
När vi hade kommit halvvägs så kände jag att det kom en flodvåg av fostervatten och jag stod i valet och kvalet att ringa min sambo men tänkte nej jag går och lämnar Max istället det kanske sätter igång det hela.

Med fostervatten rinnande mot benen stannade jag utanför grinden och lät Max springa in själv.
Gick hem så fort jag kunde och när jag kom in genom dörren sa jag till min sambo att jag hade vattenavgång.
Åt frukost i lugn och ro, ringde barnmorska direkt och fick först tid kl.13.00 men de ringde upp och jag fick tid till kl.16.00 istället för man ska vara hemma 8 timmar efter vattenavgång.

Fixade lite här hemma sambon ringde sina föräldrar och de fick hämta barnen.
När klockan var 15.45 åkte vi till kvinnoklinikens prenetalavdelning och jag blev kopplad till CTG kurva jag skulle trycka på en knapp så fort jag kände lillan röra på sig,men det blev inte så många rörelser för hon somnade.

Fick även lämna urinprov,ta blodprov och stick i fingret men även ta ett blodtryck som var ganska högt och de kom fram till att det skulle bli igångsättning för jag hade även lite äggvita i urinen.
Najs havandeskapsförgiftning denna graviditeten också.

Träffade en läkare som berättade hur igångsättningen skulle gå till.

Blev i alla fall flyttad till ett annat rum där jag träffade en annan barnmorska hon gav mig en svamp med antibaktriell tvål som jag skulle tvätta mig med och sen blev det en snygg sjukhusrocvk och så blev jag kopplad till ctg igen och fick ligga med den en timme och jag fick en del sammandragningar.
Sambon gick och handlade falafel och medan han gjorde det fick jag en tablett som skulle sätta igång värkarna…detta var när klockan var halv sju.
Vi åt pratade och kollade på tv i säkert en timme sen gick det undan…jag fick en hel del värkar och mådde så illa.

Gick på toa och tömde allt jag hade och jag grät vid varje värk som jag trodde var förvärkar.
När klockan var lite över åtta hade jag så förbannat ont så att jag riktigt grät och sambon ringde på larmet och de minutrarna jag väntade på barnmorskan var riktigt långa trots att det var högst 2 minuter.

Hon kom in och frågade hur det var och jag svarade att det gjorde ont…hon frågade om det tryckte neråt om jag behövde krysta och hur länge jag haft värkar.
Tjugo minuter trodde min sambo och barnmorskan undrade varför jag inte larmat innan.
Trodde det var förvärkar svarade jag.

Jag kom upp i sängen och det gjordes en bedömning, jag var fullt öppen,10 cm och nu var det snabba puckar som gällde.
De fick in en barnmorska till och de beslöt sig att jag skulle förlösas där inne för vi hann inte in till förlossningen..
De bad mig att krysta när värken kom och andas genom den gjorde det och skrek om vart annat för det gjorde så förbannat ont.

Efter 2 ½ krystvärkar kom lilla Izabella Lamia till världen kl.20.16 bara 1 h 46 minuter efter jag blivit igångsatt 11 timmar efter att vattnet gått.
Hon vägde 3315 gram och var 49 cm lång.
En riktig liten prinsessa.

Det uppstod dock lite komplikationer när moderkakan skulle ut,dxet rann en massa blod och till slut togs beslutet att jag skulle få akupunktur i lilltårna för att den skulle komma ut.
De gav den 20 minuter och en massa tryckande på magen och till slut kom den.
Jag fick reda på att jag förlorat 1½ liter blod och fick dropp mot det och en spruta för att livmodern skulle dra ihop sig…och någon annan medicin för att jag skulle sluta blöda.

10 dagar över tiden så beslutade sig äntligen min efterlängtade dotter att komma till oss.
Den 3 november 2010 blev jag trebarnsmamma och mina två prinsar blev storebröder.

Min sambo fanns vid min sida hela tiden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.