Jun 072018
 

Som vanligt så snubblade jag på mållinjen. I ur och skur förskolan ringde en jag hann inte svara och jag kan garantera att jag inte var rätt kandidat till någon av tjänsterna.


Och hur kan jag vara så säker på det?
Det är väl ganska uppenbart tycker jag.
Dels så ringde de bara en gång vilket tyder på att de inte ville anställa mig
Och får man inte tag på någon så ringer man igen en stund efter då man kanske inte hade möjlighet att ringa tillbaka eller svara.
De kunde ju skrivit ett sms och berättat men inget av det gjorde de.

Men de kanske ringer imorgon med goda nyheter.
Javisst hade det varit fantastiskt men jag har ingen möjlighet att svara imorgon då jag jobbar hela dagen.
Ska skicka dem ett sms idag och kanske får jag bra svar imorgon. Men med min vanliga tur så måste jag väl söka vidare och fundera på varför de inte vill anställa mig. Jag är utbildad barnskötare men även utbildad pedagog men likt förbannat får jag inget jobb. Varför?
Den frågan ställer jag mig gång efter gång jag får ett ”Tyvärr tjänsten/erna är tillsatta”.

Helt seriöst så kommer jag snart att ge upp det här med jobb för folk verkar ha svårt för mig. Varför ska jag behöva kämpa för att ens få ett jobb trots att jag faktiskt är utbildad ! Visst jag är tacksam, väldigt tacksam för mitt vikariat men det levererar inte tillräckligt med pengar och nu kommer sommaren och då finns inget behov av vikarier i förskolan. Jag borde läsa klart mina två sista praktiker men är så rädd att faktiskt misslyckas.
Jag måste uppfylla ett mål som jag inte lyckades att uppfylla när jag gjorde min VFU i julas.

Efter avslutad verksamhetsförlagd utbildning ska
studenten:
kunna analysera och värdera sitt läraruppdrag och sin professionsutveckling i förhållande till forsknings och erfarenhetsbaserad kunskap.
Det var ju det som fällde mig den gången och hade inte den där förskolechefen lagt sig i så hade jag i slutet av augusti gjort min sista VFU.
Kommer förmodligen att ta kontakt med prefekt och lärare efter sommarlovet och förklara att jag har inte tid att hålla på att vikariera och ha mig.
Men samtidigt så känner jag inte mig redo att tillbringa all min tid på jobbet med en massa pappersarbete och annat och inte alls kunna vara så mycket i barngruppen. Såg hur mycket tid min handledare på en förskola hade tid för mig…typ ingen alls. Jag är inte redo helt enkelt att vara stressad enbart en förskollärare på en avdelning utan backup från en annan förskollärare.
Det är därför jag tvekar att göra klart mina två praktiker. Jag läste inte till förskollärare för att ta hand om allt det administrativa helt själv utan ville jobba tillsammans med mina kollegor det vill säga barnskötarna och pedagogerna. Jag skulle aldrig orka med att vara ensam förskollärare på en avdelning. Vill ha minst en till.
Nu babblar jag bara.
På tisdag ska jag på intervju för ett bemanningsföretag som hyr ut personal till förskolor. Sökte detta jobbet typ i mars eller något och nu vill de träffa mig. Men det är ju ytterligare vikariat.
Ja vi får se hur det går där. Helst av allt vill jag ju ha det jobbet på Ur och skur förskolan.

Hur gick det nu med det sms:et?
Jodå. Jag har skickat iväg det och jag håller nu tummarna massor. Världen går visserligen inte under om jag inte får det. är ju i så fall deras förlust. Men jag kan ju bara avvakta och se vad som händer. Men jag har ju den där tråkiga känslan att alla tre tjänsterna gick till tre andra personer.
Imorgon kan jag få ett bra besked som kommer ge mig ett dumfånigt leende och då måste det firas och jag kommer vara löjligt glad hela helgen. Annars kanske det blir en lite ledsam dag när jag får dåligt besked. Jag hoppas så på det första. Alla de som jag har pratat med ar själva sagt att det är en super bra förskola och både barn och föräldrar är supernöjda. Då hoppas jag att jag få chansen at jobba där. Får be universum att hjälpa mig att påverka.

Jag hoppas de lyssnar. Får krama Angel (min talisman extra inatt kanske lägga henne under kudden och hoppas hon kommer att arbeta för att jag ska bli anställd. Jag hoppas att ni mina trogna läsare hur många jag nu har skulle kunna hålla era tummar så att jag får jobbet.
Berättar om beskedet när jag får det i morgondagens blogg.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

  4 Responses to “Det är över jag ger snart upp”

 1. Jag håller tummar och tår och önskar dig all lycka! Det måste ju helt enkelt vända för dig någon gång!

 2. Inte kan svara?
  Berätta på arbetsplatsen du är på nu att du väntar ett viktigt samtal o du måste svara.
  Vänta på att de ska ringa igen?
  Ring tillbaka själv.

  Och förskolläraren ska se till att det blir gjort.
  Dvs har det pedagogiska ansvaret. MEN detta arbete ska göra tillsammans med personalen på avd.

  /Fsk i Västsverige

  • Svarade när de ringde idag. Hade inget val där. Tyvärr fick jag inte jobbet men men världen går inte under för det. Får på det igen. Har en intervju på tisdag och en på torsdag.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.