Jan 112018
 

Jag vet inte var jag ska böja ens.
Kan börja dock med att jag blev Godkänd i min VFU IV vilket kändes bra för då kunde jag blicka framåt på min sista VFU. Jag skulle ha möte på skolan igår med min lärare för att gå igenom omdömet som min handledare hade skrivit för att vi skulle kunna göra upp en plan med det omdömet vad jag ska jobba på den sista VFUperioden.

Gick till skolan och vi skulle även ha en annan  personalen med för att hon ville det.
Mötet gick ganska dåligt eftersom det kom fram till att förskolechefen på  min förskola hade gått igenom omdömet med min handledare som var faktiskt positivt men när det gäller den sista perioden ska jag vara anställningsbar och det tyckte hon inte jag var för jag skulle inte kunna uppfylla kraven i målen i sista kursen. Och det vet hon för att hon var med mig varje dag? Jag träffade människan säkert enbart två gånger (!) när jag var på förskolan.
Ja men hur ska jag kunna uppnå målen när en annan säger att jag inte behöver göra min sista VFU och därmed blev jag från Godkänd i VFU IV till Underkänd.

Jag fick även en motivering att ”Du kan ju alltid söka in igen i framtiden när du har jobbat lite och fått mer kött på benen. Du får lov att göra klart examensarbetet”.
Jag var i chock så jag visste inte vad jag skulle säga och min lärare och den andra sa att jag kunde kontakta dem när som helst om jag hade frågor.
Så nu helt plötsligt får jag inte göra min femte praktikperiod för att någon surkärring satte käppar i hjulet för mig.
Jag hade väl åtminstone fått mitt G i fjärde kursen och sen lägga den femte perioden på is ett slag så jag kunde jobba lite ”lära” mig att ta mer plats i förskolan för det är det som behövs göras.

Idag har jag mejlat prefekten på skolan med historien, jag har mejlat kåren och bett om deras åsikt Detta ska inte släppas trots att jag bara kände igår att ”Nej jag orkar inte.”
Mannen min sa att denna gången släpper jag inte det, min syster sa att detta ska inte släppas, likaså mina föräldrar och min skrivarkompis.
Jag får se vad jag får för svar från prefekten och kåren. Kanske tar de min sida och hon ser till att jag får behålla mitt G.
Men jag är både arg och ledsen för jag har inte kämpat i flera år för att bli stoppad att göra min praktik eller att göra klart min utbildning.
Jag har inte tid att jobba några år för att sen söka in till skolan igen och göra mina två sista praktiker som ligger på 12 hp. Jag är nöjd om de kunde ge mig det där G det hade jag blivit glad över och sen bara lagt sista VFUn på is något år.
Får se vad prefekten säger (om hon svarar) och vad kåren säger och får vänta tills imorgon för svar förmodligen.
Så snälla håll era tummar att detta löses.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

  6 Responses to “Just nu är jag bara så förbannad”

 1. Jisses!
  Vad är det för folk som jobbar på dessa ställen? Godkänd o sen inte godkänd 😳
  Kämpa på nu så du blir klar!

 2. Hur går det?

  • Ja just nu så måste jag tyvärr gå på mötet den 31 januari som prefekten skrev. Men jag ska se till att få tillbaka mitt G. Oavsett om det var muntligt eller skriftligt så fick jag ett G och sådant ska inte gå och ta tillbaka. Just nu så håller vi på med vårt examensarbete och skriver varje dag fram till 12 mars så tid för någon VFU har jag inte de kommande två månaderna. Får se vad vi kommer fram till nästa vecka.

   • Hoppas du fick tillbaka ditt G? ☺ Tycker det var väldigt dåligt av dom att göra så!!

    • Nej tyvärr. Min lärare hade pratat igen med min handledare och då kom det fram till att jag inte klarat det första måletså ja. Men jag får chansen att göra om VFU IV och sen VFU V efteråt.

     • Nej fy va tråkigt att höra 😞 Du som verkligen har kämpat så!! Men i slutändan kommer det bli bra med allt.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.