Okt 052017
 

Idag avbröt jag min praktik. Vi alla på mötet tyckte det var bäst för min handledare sa att på nio dagar skulle jag aldrig kunna jobba upp de mål som jag behövde. Jag sa till min lärare att jag blev överraskad över det snabba svaret att jag skulle börja med en gång och hon sa att hon också blev överraskad och det var väldigt olyckligt. Hon hade även innan min handledare hörde av sig varit i kontakt med VFUavdelningen för en ny förskola till mig.
Personligen så tycker jag det ska bli skönt med en ny praktikplats och jag hoppas att det blir denna terminen.

Min handledare sa att det inte var något personligt för jag är duktig i det jag gör och är bra med barnen.
Det är det att jag hellre är med de lugna barnen och backar tillbaka när de ”stimmiga” är där. Det är det som jag måste se till att komma över samt att lära mig ta konflikter.
Och på ett nytt ställe kan jag få börja om med nya föräldrar och barn och då kan jag verkligen från dag två se till att uppfylla de målen jag ska samt de andra målen i period fem.
Jag tror att efter jag hoppat runt på en massa förskolor och haft diverse handledare som inte alls har handlett mig(jo två stycken) så har jag inte fått någon stabilitet i min roll. Jag har inte hittat den under mina perioder.


Är i alla fall tråkigt att det blev så här och jag kommer sakna stället och barnen.Men hellre att avbryta än att vakna och ha ångest varje morgon när man ska till praktiken, det ska ju vara roligt att gå på praktik/till jobbet och inte ångestgivande. Ska ha ett möte med prefekten och min lärare som jag ska fortsätta ha när jag byter ställe och hon sa till mig att nu ska vi kämpa tillsammans så jag blir klar med dessa kurser och jag har även börjat ta itu med examensarbetet och börjat ändra en del och min skrivkompis ska göra det samma och hon ska låta sina kollegor läsa igenom arbetet.
Ska fortsätta lite imorgon efter jag plockat undan lite här.
När jag pratar med prefekten och min lärare så hoppas jag att jag kan få bestämma(tror inte det går men kan prova) var jag vill vara. Men jag kan komma med önskemål. Vill inte vara nere i stan men gärna Izabellas förskola(innan hon började i skolan) eller i Limhamn. Ja vi får se. Ska först få kallelsen och sen tar vi det där ifrån.
Men som jag skrev innan…här kan jag få börja om och ta tag i det jag har svårt med just nu…ta för mig och starta upp saker med barnen och ta tag i föräldrarna. Jag tror att får jag bara samla mig så kommer detta gå som en dans och jag kommer uppfylla målen och bli godkänd, dessutom så kommer jag hitta min roll.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.