Okt 022017
 

Igår gick vi in i oktober och det är höst på riktigt och jag är på min andra vecka av praktiken.
Pratade med min handledare idag och hon tycker inte jag har utvecklats ett dugg. Hon berättade att jag hellre är med de ”lugna” barnen än tar tag i de som är lite mer stökiga och gör något med dem istället och att jag gärna drar mig till personalen. Hon sa rakt av att jag inte passar att jobba på förskola. Kanske inte så brutalt men jag minns inte riktigt ur hon sa. Anledning till varför jag föredrar att jobba med mindre barn. Visst det är kaos på småbarnsavdelningar också ,med många barn som gråter och så.Men jag tror jag skulle hanterat dem bättre än en storbarnsgrupp eller blandad åldersgrupp som jag har nu.

Hon gav mig en halvtimme att tänka efter hur jag ska kunna utvecklas och ta tag i barnen och utmana dem om det blir för mycket kaos. Jag var ganska låg ett tag men kom på saker jag kunde göra för att bli godkänd. Men hon sätter bara omdömet och min lärare sätter betyget.
Nåja vi får se vad min lärare svarar. har mejlat henne och med lite tur så kommer hon ut nu i veckan och pratar och så får vi se vad vi kommer fram till om jag ska avbryta min praktik eller jobba på de sista 13 dagarna. Jag väljer ju så klart att jobba på.
Men just nu känner jag bara att det är jobbigt att gå upp på morgonen och pallra sig iväg till praktiken.

Jag tycker verkligen om förskolan, många i personalen och mina busiga fina förskolebarn men jag vill inte ha ångest för att gå dit. Att känna så är bara jobbigt och jag bara längtar tills denna perioden är över och jag hoppas att jag får en ny praktikplats till VFU V. Jag har ju rätt att byta plats.
Jag tycker min handledare är jättebra men nästa vecka ska hon ta emot ytterligare en praktikant. Det känns inte bra. Hur ska hon hinna liksom?
Imorgon vet jag i alla fall vad jag ska göra – jag ska ge järnet.
Jag vet att jag är grym på det jag gör men ibland kan jag verkligen ifrågasätta om detta är rätt yrke för mig. Jag älskar jobba med barn det är mitt kall och med bara 12 hp kvar av VFUn så är jag nästan i mål. Skulle kollat igenom vårt arbete och börjat skriva lite idag men så blev inte fallet.
Ska hoppa i säng nu så jag är utvilad till imorgon bitti.

Jag hoppas att min oktober slutar med att jag blir godkänd.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.