Aug 182017
 

Idag var det dags att tenta i profession då jag misslyckades första gången och andra gången.
Men denna gången hade vi en annan lärare och trots att jag var nervös så gick det bra, Jag tyckte bara jag stod och svamlade.
Fast jag och resten av gruppen blev godkända och jag är glad för det.Jag tror att det var min talisman som hade ett finger med där när jag redovisade och att läraren tyckte vi hade med allt vad profession innebar. Trodde jag skulle behöva skriva om allt, men jag ändrade bara möjliga resultatet och formuleringen på frågorna.Nu har jag bara mina praktiker kvar och så examensarbetet.

Äntligen blev jag klar med detta skitet.

Nu i veckan började jag att fundera på att påbörja mina två sista VFUperioder. Den ena nu i början av september och den sista någon gång i mitten av oktober och hoppas att jag får dem ur världen så jag kan få ett jobb någon gång.
I alla fall, det började med att jag mejlade administratören till plattformen som jag använde nu till skolan och frågade hur jag skulle gå till väga för att kunna bli registrerad på VFUn. Han bar mig att mejla prefekten omgående för att göra en studieplan eftersom jag har slutat, vilket jag då gjorde. Hon bad mig mejla min lärare som jag har vilket jag väntade med då jag först var tvungen att kontakta min handläggare på arbetsförmedlingen för att berätta att jag ska avbryta min jobbsökaraktivitet. Detta i samband med att jag läste att det fattas flera tusen förskollärare på Malmös förskolor och det byggs fler och fler förskolor hela tiden.
Jag har lärt mig en hel del på min aktivitetsgrej men inte tillräckligt att jag ska gå kart den. Min handläggare på arbetsförmedlingen sa att jag bör hoppa på praktiken istället så jag mejlade min lärare samma dag och fick svar dagen efter. Hon ska ta tag i det nästa vecka, ringa till min förskola och höra om de kommer ta emot mig och om min handledare fortfarande är där, eller om det måste fixas ännu en förskola…då skulle det bli min 6:e i ordningen. Orka men men om de inte kan så kan de inte. Men om sanningen ska fram så vill jag faktiskt inte vara på den förskolan. Min handledare är fantastisk och jättesnäll, brutalt ärlig men vill inte vara min referens. Så jag vill hamna på en förskola med en handledare som kan tänka sig vara min referens. Nåja vi får se vad som händer nästa vecka. Ska i alla fall gå på min aktivitet fyra gånger till sen är det slut med det.

Ni har lärt mig mycket men nu är det dags för mig att gå vidare i min utbildning.
Att komma på intervju med två praktiker hängandes efter mig kan skrämma bort cheferna så det är lika bra att ta tag i det.

Nu har barnen gått i skolan tre dagar och Max är redan skoltrött.
Izabella tycker det är ganska roligt och de har börjat med engelska….de lär sig det i första klass och jag lärde mig det i fjärde klass.
Xander började med tyska….jag hoppas det kommer gå bra för honom.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.