Dec 162016
 

Jag älskar musik och från det jag var ganska ung har jag velat lära mig spela gitarr, min syster fick en när hon fyllde år. Jag har spelat i skolan och då kunde jag bara spela ”Tom Doley” för där var typ två ackord.
Jag har aldrig tagit mig tiden att verkligen lära mig att spela tills för några månader sedan.
Tänk vad roligare en samling kan bli om där kommer lite toner eller kanske vid något firande(sommaravslutning på förskolan). Det blir i alla fall lite mer inlevelse i sångerna. Minns när jag gick på fritids någon gång på 80 talet hade vi alltid samling där en av de manliga pedagogerna alltid spelade gitarr, även vid vinterrevyer och sommarrevyer spelades det instrument. Men jag antar att det var mer samlingar förr.

I alla fall i våras någon gång fick jag för mig att ja, jag vill lära mig spela gitarr för det ser grymt roligt ut och ser sjukt lätt ut. Men det är skitsvårt haha. Jag köpte mig en gitarr, en Garcia med stålsträngar. Jag testade några gånger sedan stod den bara och samlade damm och jag tänkte när jag får tid så ska jag börja spela igen.
För någon vecka sedan hittade Max en app som heter Yousician där man kan lära sig spela bland annat gitarr och där får man enkla övningar hur man lär känna sin gitarr, hur man spelar ackord och så vidare och än så länge är jag en new new beginner som håller på att lära känna min gitarr. Men övningen gick dock inte så bra idag då jag hade sugiga linser för jag fick inte rätt på vilka strängar jag skulle spela på haha.

Boken om grunderna köpte jag på Lidl så nu har jag så jag kan träna och ha mig.

Appen Yousician som Max hittade åt mig 🙂


Min fina gitarr som stått i flera månader och samlat damm. Men inte nu längre.

Jag som tycker om att sjunga kommer så småningom att ha musik till dock a capella men vem bryr sig.
Nu ska jag lära mig fler ackord och lära mig lite lättare sånger och om något år eller rättare sagt kanske om några månader ska jag börja spela Eros Ramazzottis ackord…eller ja det är en önskedröm, men det kommer gå med en massa träning och envishet.
Detta kommer bli ett långt och jobbigt projekt men jag kommer bli en hejare på gitarr.
Svårt i början men vad är det man säger…övning ger färdighet och fortsätter jag med mina övningar från början i en månad så är jag redo att börja spela lätta sånger som ”Björnen sover” och ”Lilla snigel”. Då kanske någon vill ha samling med mig haha.

Nu ska jag sluta babbla och gå och lägga mig istället.
Inte många dagar kvar till jullovet nu och på tisdagmorgon tidigt åker de stora till Polen och är borta över julen. Blir en jobbig jul.

Vi höres. Ci vediamo ciao / Louise

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.