Nov 272015
 

I går fick jag ju som bekant veta att vikariebanken inte vill ha mig som anställd för tillfället och detta på grund av att min nuvarande handledare, som inte kommer vara min handledare längre de tre nästkommande VFUperioderna för jag ska se till att jag får en annan förskola smutskastade mig inför vikariebanken.
Jag trivdes inte alls på den förskolan jag var på denna gången, kände mig mer som en böld där än en student som ska lära sig om verksamheten.och kunna bli en bra pedagog och det kan jag inte bli på en förskola där barnen i princip för göra vad de vill då pedagogerna anser att barnen ska få bestämma verksamheten. Jag kan inte jobba så faktiskt. Jag måste ha en verksamhet där det är ordning och reda, där barnen har typ en samling det saknade jag på min VFUförskola, de vet inte ens vad samling är skulle jag tro, att barnen ska vara uppdelade i smågrupper, typ 5 årsgrupp eller något liknande. Det tycker jag är lättast att jobba med.

Min handledare då?
Jag kände av redan efter en vecka att hon inte alls var den som ville ha mig som sin student, hon var bara besvärad för att jag var där så kände jag aldrig med min handledare som jag hade på min förra VFUplats för där kände jag mig välkommen.
(Det hade faktiskt varit bra om barnen kunde prata svenska vilket många barn inte kunde egentligen, men mer om det tänker jag inte säga om det.
Jag måste kunna förstå vad barnen menar och vad de vill för att kunna jobba med dem.)

Jag kände även mig ganska utanför i gemenskapen där det kändes tvingat att prata i personalrummet, alla ville bara vara ifred så de tre sista veckorna tog jag rast sist. för jag ville bara vara ifred från allt obehag med personalen. Denna förskola passade inte mig alls för de hade ingen gemenskap tyckte jag inte ens med sina studenter. Jag fick reda på en ganska intressant sak efter vi kommit tillbaka om just VFU och studenter.
Så en sammanfattning av min handledare: Hon var en människa som låtsades att bry sig om sin student och var väldigt ointresserad att sätta sig ner varje fredag och gå igenom hur veckan hade varit osv. vilket många av mina andra kurskompisar fick göra. Hon smutskastade mig inför vikariebanken och nu får jag inte alls jobba där förän nästa år efter VFUn…det är vad hon på Vikariebanken sa…men jag ska se till att jag är tillbaka där redan efter nyår för jag ska kämpa jag ska inte ge upp.
När jag är på VFU så är jag där för att lära, men när jag däremot är ute och jobbar då får jag se hur många förskolor jobbar och hur de gör i sin verksamhet, men nu har min handledare satt stopp för det.

Så vad tycker ni? Hade hon rätt att smutskasta mig hos förskoleförvaltningen, de som har hand om vikariebanken?
Jag gör alltid mitt bästa och som jag skrev igår…jag är sjukt duktig på mitt jobb, barnen känner sig trygga med mig och jag är väldigt omtyckt. En av flickorna på min VFUplats ville att jag skulle följa med henne hem.
Maila min andra VFUhandledare, min VFUlärare och prefekten imorgon, fick aldrig det klart idag då det kom upp andra saker. Hon bet mig och då kommer jag bita ännu hårdare. Hon ska inte få sänka mig så är det bara.
I våras var de glada över att ha mig hos dem…denna gången sög det.

Nu blir det långt….så fortsättning följer när jag ordnat upp det med min gamla vfuhandledare(om hon hjälper mig) , min vfulärare samt prefekten och hoppas de kan fixa en ny VFUplats till mig.

På återseende.

Ci vediamo ciao / Louise

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.