Aug 262015
 

Som pedagog ska man se till alla barns bästa och att vara populär hos barnen är en välsignelse att barnen kommer till mig som vikarie och att de känner sig trygga med mig. En i köket har upptäckt att ett speciellt barn får lite extra uppmärksamhet av mig och det är inte med mening men detta barnet är så charmig och påminner mig om Izabella när hon var i den åldern. Jag är väldigt fäst vid alla barnen och det kommer att kännas när jag slutar där för att börja i skolan igen. Jag önskar att jag var klar förskollärare för då hade jag definitivt sökt jobb där och kommer förmodligen göra det också när det väl kommer till kritan och de behöver personal.

1401284649332
Denna skulle ett gäng förskolebarn kunnat göra men detta
var vår basgrupps examination förra året i estetik.

Sen det här med föräldrar, man möter många föräldrar i förskolan när man hoppar runt som vikarie som jag gör.
Träffade tydligen på föräldrar som vill att man ska ljuga för dem.
Hade ett barn som var ledset nästan hela dagen, det var nöjt när det träffade sitt syskon och när en av pedagogerna var där. Jag svarade naturligtvis ärligt att barnet varit ledset nästan hela dagen men det var tydligen inte bra för barnets föräldrar som ringde till chefen och klagade.
Jag kanske inte är klok i mina barns pedagogers ögon haha. Jag krävde att våra barn inte skulle sova middag på dagis för då hade vi ett helvete på kvällen att få dem att somna. Ta Izabella te.x hon slutade sova middag när hon var 1½ år på dagis, somnade hon lät de henne sova i en halvtimme.
När grabbarna var små vilade de på dagis fram till 4 års ålder det vill säga barnen var tvungna att sova och jag sa till och med en gång till personalen att de kunde komma hem till oss och lägga barnen på kvällen så de kunde sitta där i flera timmar istället för mig. Där efter fick de stora fyraåringarna vara uppe hehe.
Ibland tror vi pedagoger att vi vet vad som är bäst för barnet men så är det ju inte alls det är föräldrarna som gör det, säger de eller kommer med önskemål om deras barn ska sova eller inte.
Jag kommer som sagt att träffa på många olika sorters föräldrar när jag väl börjar jobba och även här i vikariebanken.
Har varit med om det förr.
Jag tycker det är viktigt att vara ärlig och säga hur barnet har haft det under dagen, det är viktigt för mig t.ex och jag som ska vara professionell ska inte ljuga för föräldrarna.
Barn som varit hemma med sina barn en längre tidsperiod typ hela sommaren blir  lite ledsna en tidsperiod, jag som förälder vet detta då Izabella hade en sådan period i julas.
Det viktigaste oavsett om man är ordinarie personal eller vikarie så ska man berätta om barnets dag om föräldern frågar, man ska inte ljuga tycker jag i alla fall.

Oj vad långt det blev var inte meningen, men jag tycker faktiskt att vi vikarier tar allt för mycket skit ibland bara för att vi inte är ordinarie personal.

Nu ska jag lägga mig så vi höres imorgon.

Ci vediamo ciao/ Louise

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.