Nov 282014
 

I onsdags när jag precis hade kommit ut från sovrummet och nattat Izabella så hör vi plötsligt tre skott och sen några till. Jag trodde det var smällare men icke, det var skottlossning här……igen.
Var en som blev träffad och åkte till akuten och hans tillstånd var livshotande.
Det pågår en del gängkrig där vi bor tyvärr.
Polisen kom och de patrullerade här hela kvällen och jag gick och la mig oh tänkte inte mer på det.

Jag vaknade någon timme senare av att det ringde på dörren, hade inte alls någon tidsuppfattning och trodde det var vår granne, men inte…jag hörde en röst som sa ”Polisen!” Jag fick bråttom upp stängde till dörren till sovrummet och öppnade dörren. Där stod två poliser som undrade lite om skottlossningen och sen undrade de om de fick kolla vår balkong för det kunde ha varit så att skytten hade träffat den. Jag släppte in dem och de hittade ett skotthål i vår balkong, jag förstod ingenting och då var klockan 0.45 på natten. De tog uppgifter och sa att krimteknikerna kommer att ta kontakt med mig, sen tackade de för sig och gick.

polis_logga

Jag gick och la mig igen och skulle precis stänga ögonen och det knackade på dörren, ytterligare en från polisen kom och ville veta om vi hört något men jag berättade att vi redan haft besök och han bad om ursäkt och knackade på hos vår granne istället.
Jag somnade om och hade sovit i ca 45 minuter då det ringer på dörren…igen.
Gick upp och öppnade och där stod två poliser från krim som ville kolla vår balkong ifall det fanns en kula där.

csi

Jag släppte in dem och visade dem till balkongen, och de hittade kulan som gått rätt igenom vår fasad och igenom 2 cm metall i balkongen och den hade tydligen landat under ett bord som vi har där ute. De tog lite foton på kulan och så på skotthålet.
Hade inte fasaden funnits hade kulan gått igenom väggen(in i barnens rum) hade barnen blivit träffade.
De bad om ursäkt att de hade stört mig under denna natt och önskade mig att sova gott när de gick. Klockan var två när jag äntligen somnade om.

Nu tänker ni säkert den där frågan igen, varför inte flytta där ifrån? Man måste ju vara livrädd att inte vara trygg i sin egen bostadsområde.
Well, saken är den att det händer egentligen inte så mycket saker här, det är ett ganska lugnt område, men när man får en kula igenom sin balkong ja då börjar man genast fundera att komma här ifrån.Jag står uppskriven i tre olika bostadsköer, här i Malmö, i Vellinge och Svedala.
Vi kommer någon dag komma här ifrån till ett tryggare område.

DSCN9938
Utanpå balkongfasaden ser man att skottet gått igenom.
DSCN9929
Innanför på vår balkong

Så igår var jag lite väl skakig och försökte greppa vad som hade hänt under natten. Och jag är så trött efter allt som har hänt, jag fick inte många sovtimmar igårnatt och i morse halv fem så väckte sambons väckarklocka mig och sen halv sju gick jag upp och skulle iväg till skolan för att ha redovisning. <mina ögon går nu i kors så jag ska faktiskt lägga mig nu.
Imorgon är det dags för ett av Sveriges största event här i Malmö.
Mer om det imorgon kväll.

På återseende. Ci vediamo ciao/Louise

 

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.