Jun 132013
 

….blir ett lite gnäll inlägg ikväll men nu är jag så förbannat less på att söka jobb efter jobb efter jobb dag in dag ut.
Sökte ett jobb på Willys som ska öppna på Mobilia men det sket sig…trodde vem som helst skulle kunna jobba i butik men ack vad fel jag hade, kanske inte är så längre men förr kunde vem som helst jobba i butik, min mamma jobbade inom den branschen i många år innan hon skolade om sig och blev medicinsk sekreterare och nu ska jag gå i hennes fotspår.

Men att få ett jobb idag är jättesvårt, man ska antingen ha körkort, utbildning och erfarenhet, jag har utbildning och erfarenhet som barnskötare men det är stor konkurrens om dessa jobb så det är ingen chans att jag får jobb som det…inte om man bor i Skåne i alla fall.
Körkort har jag inget heller men det är just nu det minsta problemet, det största problemet just nu är att det är sommar, vilket menas att många förskolor inte har så jättemycket barn och därmed behöver vikariebankerna inte heller några anställda utan det blir mer under hösten som det drar igång igen.

Jag spontanansöker till affärer dagligen i Danmark blir det mest just nu ska söka ett jobb på Zizzi(klädaffär för storväxta kvinnor) i Frederiksberg men då måste jag först ha en bra bild på mig, jo men lycka till med det liksom jag som inte ens blir bra på bilder ett under att jag ens fastnar på bild.
Jag vet att jag låter negativ men om man alltid får mail te.x att man inte är kvalificerad, vi har inga ställningar just nu,jobbet gick till en annan sökande så är det väl klart som korvspad att man blir negativ.
Jag vill för en gång skull jobba under sommaren….men finns det jobb?
Nope…då är vi där igen utbildning,erfarenhet eller körkort har man något av det så är man garanterad jobb, har man alla tre (kanske inte inom vården och som barnskötare)är det ännu bättre.
Ja,en jäkla massa gnäll men säg EN person…EN som inte blir trött på att söka jobb efter 511 nej mail…det är drygt….men vi ger väl aldrig upp. Eller?

Jag kan lova er som läser min blogg att den dagen….jag får ett jobb vilket jag hoppas händer helst imorgon…eller ja jag hade hoppats att de skulle hänt helst förra veckan.
Att skicka iväg spontanansökan efter spontanansökan är så himla jobbigt, men hey ett tu tre så får man det där mailet att de vill träffa en…..
Jag blir avundsjuk på de som har ett jobb att gå till….som jag skrev i början, att det ska vara så svårt att få ett jobb…hur kvalificerad bör man vara för att klara av att plocka upp och sätta ut priser på varor…?
Det klarar även en praktikant av….
Är städare det enda jag är kvalificerad till…..? Nej vänta inte ens det kan jag ta för det behövs erfarenhet och körkort….kul va?
Nja jag får väl snällt vänta och se OM jag ens kommer in på någon av mina utbildningar som jag har sökt.

1 månad kvar tills beslutet från högskolan kommer och drygt 2-4  veckor kvar tills beslutet från yrkeshögskolan kommer.
Skulle vara trevligt att få ett jobb innan dess så man kommer igång lite och kanske kan jobba lite medan man (läs om) pluggar….
Men nu håller jag tummarna och jag hoppas att NI som läser detta, ni få läsare också håller era tummar att jag snart får ett jobb.
Skulle vara kul att jobba på Build-a-bear eller i en bokaffär….
Jag försöker vara positiv men tyvärr så är det väldigt svårt när en massa mail med tack men nej tack trängs i inboxen ELLER när man sökt ett jobb och de inte ens hör av sig till en…så himla dåligt och oprofessionellt…

Nåja nu ska jag inte spy galla över detta mer, det kommer en ny dag imorgon och då hoppas jag på mer positivitet och att man får roliga mail(visserligen önsketänkande).
Man får ta livet som det är.

På återseende.

Ci vediamo ciao/Louise

  One Response to “Att det ska vara så svårt”

  1. Men då blir det precis lagom då i 4 års present nästa år. Då ska vet vi vad vi ska önska oss nästa år. En cykel till Isak. 🙂 Frågan är vad man ska önska sig till honom i 3 års present. Tips? 🙂
    Kram!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.