Jun 122013
 

Nu har det snart gått två veckor sedan jag såg min stora idol så det är väl stor tid att skriva om den.

 

Den 31 maj var det äntligen dags för konserten som jag sedan i november sett så fram emot.
Jag hämtade barnen och sen duschade jag och gjorde mig i ordning och begav mig till bussen och väntade sen i ett par minuter på tåget uppe på Hyllie.
När det väl kom satte jag mig och slappnade av lite innan det var dags att gå av på Kastrup för att ta mig bort till Metron som skulle ta mig till Forum där konserten skulle vara.
Det var faktiskt första gången jag åkte Metron själv, jag brukar inte ta mig över till DK själv annars men det gick jättebra.
Väl framme fick man vänta med alla andra och runt halv sju öppnades dörrarna och flera hundra personer som var väldigt förväntansfulla gick in och började mingla runt och hade sig.
Jag gick och kollade min plats och sen gick jag till bordet där de sålde Erossaker och det blev en tröja denna gången också.(Har haft en annan innan men den var så välanvänd så den gick sönder, tror jag kastade den när Xander gick på dagis då den hade i alla fall minst 10 år på nacken).Bild kommer eventuellt på min tröja också.

Gick och kollade runt lite på Forum och köpte en popcorn och en slush, det dyraste jag någonsin köpt i snacksväg…45 danska kronor…25 kronor danska för en  liten slush :-o.
Det var bara att njuta då de här hemma kostar 15 för en stor.

dyrt
Ja vad ska man säga, de gör allt för att de ska tjäna pengar men najs var det.

Klockan tickade så sakta och man hade knappt något att göra än att gå till sin plats och sätta sig och vänta…den sista kvarten gick långsamt och  så blev klockan åtta…ingen Eros och sen blev klockan 20.10 och då började de spela den första låten…introt till den Ancora vita och jag kände bara en rysning gå längst min ryggrad och fram till mikrofonen kommer Eros Ramazzotti och började sjunga.

eros ramazzotti
Taget med mobil så det blev inte så bra bild, men shit syns det att han ska fylla 50 år i oktober?
Nej det tycker jag verkligen inte.

Jag höll på att smälta av värme, denna underbare sångaren som jag för tredje gången i mitt liv får se live….

 

Han sjöng både gamla och nya låtar, blev en hel del låtar från 90 talet och 80 talet.

Låtar han sjöng var bland annat Couri agitati , Noi(från hans nya album med samma namn),
L´aurora, Piu bella cosa ,Dove ce musica för att nämna några.

Han kom ner ett par gånger under balladerna, dock inte på min sida men jag kan ju lugnt säga att han är en väldigt jordnära person.
Inte många artister som gör detta vad jag vet i alla fall.

Foton blev inte så bra men jag fick ett par stycken, kändes som vakterna hade ögonen på en hela tiden, men till slut så uppmuntrade Eros att man skulle ta foto på honom så många gjorde det….även jag.
Men jag kom inte dit för att ta foto, jag kom dit för att vara mig själv en stund och dansa och sjunga hans underbara låtar…och mycket dans blev det i 1½ timme framåt så jag var helt slut efteråt och det ringde i mina öron när konserten var slut, men fy vilken underbart grym konsert…

Här kommer den danska recensionen: http://gaffa.dk/anmeldelse/72967.
Där står även de låtar som han sjöng.

Och här kommer den svenska recensionen: http://www.skanskan.se/article/20130601/NYHETER/130609990/-/en-valoljad-snygg-show

Jag håller mest med den danska tidningen faktiskt men även den svenska gav honom mycket beröm men inte så bra betyg….men det är ju upp till var och en att bestämma hur man tyckte konserten var.
Jag kan ju personligen säga att denna konserten slår den som var i Göteborg 1998.

Hoppas bara att jag får chansen att uppleva honom i Malmö en vacker dag också i vår arena uppe på Hyllie.

Jag tog i alla fall Metron hem och sen tåget som kom en stund efter jag lämnat metron…bussen hemma på Hyllie kom ca 5 minuter efter jag kommit från tåget och överlycklig och ett minne för denna gången så var jag hemma när klockan var lite över elva.
Kommer han till Malmö så vet jag vem som kommer ha första parkett…..jag och min sambo.
Nu återstår det bara en sak att säga….Grazie per l´musica Eros….

Konsert Eros
Bästa kvällen ever…..dans,sång…och träningsvärk dagen efter men det var det värt.

På återseende.

Ci vediamo ciao/Malmömorsan

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.