Jun 142012
 

Vad tänker NI på när ni hör ordet sommarlov?


Själv tänker jag på skolavslutning, flaggning och sommarpsalmer.
Jag är uppväxt med det…nu hade vi inte skolavslutning i kyrkan när jag var liten utan vi hade det i studiehallen där någon klass uppträdde och vi sjöng olika sommarsånger och två psalmer.


Idag var det Malmöskolornas tur att få sommarlov.
Var hos Max skola först och den firades i kyrkan och rektorn sa något som var väldigt sant.
En skolavslutning ska vara i kyrkan för så har det varit i många herrans år och man ska sjunga i alla fall en psalm…Den blomster tid nu kommer.
Jag är inte religiös men det är en psalm som hör sommaren till.
Skolan började ju i kyrkan då de ville att befolkningen skulle kunna läsa och skriva.


Men i alla fall det var en massa uppträdande, max klass och treorna sjöng om glass i stora lass…sen var det stipendieutdelning till niorna och en massa annat.
Det var så fint.


Pratade igen med rektorn om Xander men inget hade hänt på ett par dagar och så pratade vi med en tjej/förskollärare som har hand om 
förskolan som tillhör skolan Max går på och Izabella står i kö där, 
tyvärr kommer hon kanske, förmodligen inte in till hösten men redan nästa höst kommer hon in där men mycket kan fortfarande hända.
I alla fall så när det var typ 15 minuter kvar på Max avslutning gick sambon med Xander till hans skola där de fick glass och så.
Jag, barnen och min syrra åkte ner till promenaden här i Malmö och gick till Bar Italia och käkade glass…mmmm vad gott det var med äkta italiensk glass :-).


Nu sover barnen sedan någon timme tillbaka…imorgon ska här pluggas psykosocialt så jag blir klar med det ämnet för det är så himla jobbigt….intressant men jobbigt.


Izabella har blivit så rolig, hon går runt och sjunger Euphoria,tanborstsången från Bolibompa,härmar massor och så är hennes nyaste ord oj….sen tjatar hon ut ordet mamma♥ , hej och hej då är också populära ord.


Min pappa ringde till oss och undrade om vi hade ringt honom men det hade vi inte så det var märkligt tyckte han och det tyckte jag med…förmodligen så var det ett gammalt samtal och att någon annan försökte ringa honom…mysko.
Ska till dem på midsommar.

Annars har jag inte mer att skriva idag.
Slänger in lite bilder på barnen.

Max på sin då nya cykel

Xander har ett tag inte varit så säker på sig själv
att våga cykla, men titta på honom nu.
Lite softande i sanden på den nya lekan tyckte Izabella var nödvändig.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.